2011-01-29

Colectie de carti postale "J.R." - Remus Jercau


Album vechi de familie provenit de la Remus Jercau  
- colectia de ilustrate, Jugendstil Art Nouveau  provenite de la bunici


album pe Google15

1901-1903



Jugendstil Art Nouveau - info de pe net - "....Art Nouveau reprezinta mai mult decat un curent estetic inspirat din formele vegetale si animale. Denumit si Jugenstil, Secession sau Arts & Crafts, acest episod din istoria noastra culturala anunta, de fapt, modernismul. Pentru prima data, artele decorative nu mai reinterpreteaza Antichitatea greaca sau romana distilata in baroc si rococo. Opera de arta noua aduce o inovatie estetica totala, chiar daca efemera. Desi a avut un caracter international, Art Nouveau a capatat particularitati in functie de traditia estetica si situatia politica a spatiului respectiv......"

- “Jugendstil“sau „Secession“- cum sau numit creatziile de artä plasticä,arhitecturä-incl.lenjerie,tacämuri,mobilä,etc - info Josef Koppandi -


Colectie extrasa din albumul de familie a lui Remus Jercau, Cel care a fost timp de peste 40 de ani alaturi de mine in momentele de bucurie sau tristete. "Nu murim daca traim in inimile celor care raman" - ("Thomas Campbell" - "To live in the hearts of those we leave behind is not to die") - A.M.C.

 Google1, Facebook A.M.C.
Str. Salinelor, Nr.15
Vezi: Familie - linkuri
Vezi: Arta - linkuri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu