2011-04-29

Rurda - Piata 1 Decembrie 1918, Nr.5 - Casa rurală


- Stil clasic rural. Sec XIX. Propunere sectie etnografica Muzeu - cladiri patrimoniu

2017.05.16 - album pe 6Google, 21Google


-..dezvoltare urbanistica - Valorificarea din punct de vedere muzeal a casei cu nr.5, din Piata 1 Decembrie 1918, ca sectie etnografica a Muzeului din Turda - info. imag.


- Primaria Turda - Patrimoniu 2012 -  30Google - A.M.C









- Primaria Turda - Patrimoniu - 30Google
Proiect de hotarari -  imobil din Piata 1 Decembrie 1918 
pag.12 

"Urbanistic istoric: casuta modesta reusind sa-si pastreze forma si structura de peste un secol si jumatate, prezinta stilul baroc popular tarziu prin volumetrie, material elemente-detalii de constructie si de arhitectura. Pe vremea edificarii casei, amplasamentul din Piata de Fan (toponimul epocii) era considerat periferia urbana - pe la mijlocul sec.XIX - a orasului Turda. - sursa.info - Hotararea Nr.11 din data de 31.01.2013 privind schimbarea destinatiei si restaurarii imobilului din casa de locuit cu 5 apartamente si curte in spatii destinate...sectie ednografica apartinand Muzeului de Istorie, descarcarea imobilului din domeniul privat, inscrierea in domeniul public al Municipiului Turda si transmiterea in administrarea Muzeului de Istorie - sectie ednografica. "

2023.10.16
- Santier'Infiintarea Sectiei Etnografieia Muzeului de Istorie - linkuri
 Termen executie lucrari 5 luni








2023.10.16
- Santier la inceput 









2024.02.26
- Urbanism - linkuri







"În cadrul proiectului “Extinderea casei rurale și înființarea secției etnografice a Muzeului de Istorie Turda”, a fost construită, dotată și echipată o clădire modernă și un pavilion, care începând din acest an va funcționa ca secție Etnografică a Muzeului de Istorie. 🧭Clădirea în suprafață de 309,83 mp a fost dotată cu mobilier de exterior și interior pentru a putea susține diverse evenimente, workshop-uri, expoziții și atelierele de creație artistică și artizanală. În plus, s-a construit o platformă ca și bază pentru un proiect inedit, o șură istorică reconstituită, adusă de pe Valea Arieșului, în care se vor putea organiza spectacole și ateliere în aer liber. 🚗De asemenea, au fost amenajate căi de acces, facilități de parcare, spații verzi, stație de încărcare electrică, barieră de acces, sistem de supraveghere video, panouri fotovoltaice instalate pe acoperiș, precum și cale de acces pentru persoanele cu handicap.  Casa inscrisa pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj"  - sursa info Facebook, Matei Cristian - 2024.01.12

- Fosta crama. a lui Dejo- info Facebook, I.L.T. A.M.C. comentarii
- Viitor Muzeu Etnografic - info Facebook, A.M.C., Cristian Felezau
- Contract de renovare, in curs - Turda News, 2021. febr. 
- Au inceput lucrarile de constructie  - Facebook Matei Cristian, video, 2023.11.05 

Imagini Google Maps - 20122014

Foto pe: 6Google, 21Google, -  A.M.C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu